McElroy Discussion Forums

McElroy Fusion Discussion
It is currently September 26th, 2020, 10:58 pm

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: January 30th, 2013, 5:31 pm 
Offline
Senior Member

Joined: September 29th, 2009, 2:45 pm
Posts: 239
I own a 14 machine and the heating plate that goes with it. When using it the other day the plate would not get hot enough to actually be able to fuse. I was wondering if anyone else has had this problem and how you went about fixing it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: January 30th, 2013, 6:01 pm 
Offline
New Member

Joined: August 5th, 2010, 10:09 am
Posts: 16
First off, what is the model of the heater? Is it a plastic handle heater or wood handle heater? what kind of amperage is it drawing? Are you gauging temperature by the thermometer or actually measuring temp. of the plates with a pyrometer? These heaters are simple to trouble shoot with a voltohm meter


Top
 Profile  
 
PostPosted: January 31st, 2013, 11:05 am 
Check this video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gzaSeebb_Jw

Troubleshooting is the same on the 14 heater except for your values.
It should pull 10 amps.
The resistance reading from h1 to h2 on the board should be 12 ohms.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group