McElroy Discussion Forums
http://forums.mcelroy.com/fusion/

t900 F61 & F62 fuses blowing
http://forums.mcelroy.com/fusion/viewtopic.php?f=2&t=1718
Page 1 of 1

Author:  GeneralQuestion [ November 24th, 2014, 3:51 pm ]
Post subject:  t900 F61 & F62 fuses blowing

Have a T900 SN C19776 that blows both F61 & F62 buss fuses (250V 2amp) when RTD is plugged into the Pivot Arm Juntion Box. If RTD is not plugged in, it will not blow them. please point me to the right direction. i been using drawing number T9035501
Thankyou
CISCO
Fmoreta@consolidatedpipe.com

Author:  DaveR [ November 26th, 2014, 3:48 am ]
Post subject:  Re: t900 F61 & F62 fuses blowing

I will let MMI reply to the longer but 100% way of checking this but history tells me to look at the heater coil. Check your resistance from A1 and A2 on the coil once you remove the wires. I don’t recall the reading of a good coil but if have a good coil to compare it to,,,,. If the RTD is unplugged then the coil will not get the power it needs to pull in so this would stand to reason. I would still suggest following the proper troubleshooting techniques

Author:  DaveR [ November 26th, 2014, 11:03 pm ]
Post subject:  Re: t900 F61 & F62 fuses blowing

I found a known bad coil and its measures 1.5 ohms of resistance where a good coil should read much higher

Author:  Joshua [ December 1st, 2014, 2:45 pm ]
Post subject:  Re: t900 F61 & F62 fuses blowing

Correct. If the resistance of the coil is low, it will blow those fuses. Without the RTD, the heater contactor won't activate and thus won't blow the fuses.

Double check your frequency. This is the usual suspect when coils are blowing.

Page 1 of 1 All times are UTC - 6 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/